Welk kunstwerk wil jij zien?

 

Hoera! Je hebt ons gevonden!
Via welke weg je ook bij ons terecht bent gekomen, wij zijn blij dat je er bent. Je bent hier omdat je kunstwerken wil gaan bekijken met je klas... en wij gaan je daarbij helpen. Maar vergeet niet, je moet voornamelijk zelf aan de slag.

 

Jij begint:

Denk eens na…. welk kunstwerk heb je al eens in het echt gezien en zou je heel graag nog een keertje willen bekijken? of welk kunstwerk heb je al eens gezien op een foto, op televisie, in de les, of ergens anders en zou je wel eens in het echt willen bekijken? Neem je tijd…. Gelukt? Super!

 

Wij kunnen ons niet voorstellen dat je geen kunstwerk hebt kunnen bedenken. Wij kunnen ons wel voorstellen dat je hier nog nooit met je kunstdocent over hebt gesproken. Tijd voor actie!
Het is tijd om het kunstwerk wat je hierboven hebt gekozen te gaan bezoeken, hoe? Door je docent te vragen jou mee te nemen en zijn kennis als kunsteducator hierbij te gebruiken. En uiteraard zullen wij je helpen. 

 

Tijd om te gaan praten met je docent... dat is stiekem best spannend! Volg onze stappen, en het komt goed.

 

 1. Bestel of maak een ALT43 item met jouw kunstwerk erop.
 2. Bereid je voor.
  1.  Wat maakt dit kunstwerk zo speciaal voor jou? Waarom wil je wel een van deze twee kunstwerken bekijken en een ander werk niet? Probeer dat voor jezelf te verwoorden.
  2. Is het werk bezichtigen op een redelijke afstand van jouw school? Of op de plek waar je misschien al met school naartoe op reis gaat? zo nee, is er werk van dezelfde kunstenaar in de buurt beschikbaar?
 3. Ga in gesprek met je docent over dit kunstwerk en vertel waarom dit werk voor jou zo uniek is.
 4. Vraag aan je docent of hij je (als professional) mee wil nemen naar dit werk
 5. Wijs je docent op deze website voor hulp en ondersteuning. 
 6. Laat aan het einde van de les je ALT43 magneet achter op het whiteboard ter herinnering aan het gesprek.
 7. Organiseer eventueel zelf een excursie via het stappenplan.